A.G
A.G., Eindhoven
5/5

Mijn zoon is enorm tevreden over het onderwijs aanbod. Als ouder ben ik blij om te zien dat hij vooruitgang boekt, sinds hij bij Interteach onderwezen wordt.

L.L
Lidewij Lankers, Roosendaal
5/5

Onze dochter heeft twee jaar regulier onderwijs gevolgd en na twee jaar ploeteren wilden we dit niet meer voor haar en voor ons gezin. Vijf lange dagen in te grote groepen en met veel te weinig echte aandacht was véél te overprikkelend voor haar, waardoor ze chronisch overprikkeld is geraakt en allerlei fysieke en mentale klachten kreeg. Ze is heel hoog gevoelig en heeft veel rust en regelmaat nodig en een juf of meester die echt verbinding met haar maakt en tijd heeft voor haar. Sinds november 2020 volgt ze nu onderwijs bij Interteach, groep 3, en dit gaat enorm goed. Doordat ze thuis kan zijn worden er al een hele hoop prikkels weggenomen. Ook is het klasje erg klein, waardoor ze weinig prikkels krijgt van andere kinderen, en veel aandacht van de juf. De interactie met de andere kindjes is precies genoeg voor haar. De individuele momenten met de juf vindt ze geweldig en hierdoor maakt ze reuze sprongen in een kort tijdsbestek. Het onderwijs is zeer kwalitatief ipv kwantitatief. Wij zijn heel blij dat dit onderwijs er is voor onze dochter, want nu kan ze toch op een gezonde manier onderwijs volgen, zonder continu over haar grenzen te moeten gaan. Het dagelijkse fysieke contact op school is geen gemis, want buiten schooltijd houdt onze dochter nu voor het eerst wél energie over om op clubjes te zitten en na schooltijd te spelen met vriendinnetjes, dit was voorheen totaal anders. Dus juist nu is er veel meer tijd, ruimte en energie om op sociaal emotioneel niveau te ontwikkelen. Kortom, enorm tevreden dus met deze vorm van basisonderwijs!

Lees meer
R.H
R.H., Leiden
5/5

Onze dochter (8 jr.) kwam op haar vorige school niet tot leren.

Vanwege haar autisme lukte het haar niet om zich in de klas te concentreren, zij was heel snel afgeleid. Haar werk kreeg zij niet af, schoolresultaten bleven achter. Omdat de school niet kon voorzien in haar leerbehoeften werden wij verwezen naar speciaal onderwijs. Hoewel de school ook aangaf dat dat niet helemaal passend zou zijn, leken wij geen andere keus te hebben. Daar sta je dan als ouder.

Wij hebben nog wel verschillende scholen voor speciaal onderwijs bezocht, maar wij zagen ook direct dat die geen passende oplossing konden bieden en dat onze dochter ook daar niet tot leren zou kunnen komen. Zo heeft zij heeft een echt stille omgeving nodig, en een klas met 14 kinderen is nog te druk voor haar (zeker een klas waarin ieder kind zijn eigen problematiek heeft).

Toen zagen wij een advertentie van Interteach. Onderwijs op afstand, te volgen vanuit huis (een rustige en veilige omgeving dus), met een leerkracht die veel persoonlijke aandacht kan bieden. Wij hebben haar ingeschreven en hebben geen moment spijt gehad. Onze dochter gaat met sprongen vooruit. Zij kon voorheen tijdens de pauzes op school niet spelen met andere kinderen, die momenten had ze nodig om alle prikkels te verwerken. En na schooltijd was zij te moe om te spelen. Nu krijgt zij al haar werk af, kostbare energie gaat niet verloren aan het verwerken van een overmaat aan prikkels. En ’s middags, als school is afgelopen, heeft zij voldoende energie om met andere kinderen te spelen.

 

Wij – en onze dochter – zijn erg blij dat we eindelijk een passende oplossing hebben gevonden.

 

Lees meer
X