Jongen van 11 haalt bachelor diploma

0
Nieuws

Laurent Simons is 11 jaar en heeft onlangs op de Universiteit van Antwerpen de bachelor fysica in een jaar weten af te ronden. Dit terwijl er officieel drie jaar voor de studie staat. Hij gaat nu verder met de master fysica.

De hoogbegaafde jongen heeft een bijzonder schooltraject achter de rug. Op twee jarige leeftijd ging hij reeds naar de basisschool, op zes jarige leeftijd ging hij naar het gymnasium en met zeven en een half jaar begon hij met de studie ‘electrical engineering’ aan de TU in Eindhoven. De jongen wil in de toekomst als wetenschapper aan de slag en zich inzetten om menselijke organen te kunnen vervangen met kunstmatige organen.

Bron: NOS

Het verhaal van deze jongen met hoogbegaafdheid is uitzonderlijk. Meestal gaat hoogbegaafdheid gepaard met veel moeite om in het schoolsysteem te functioneren, waardoor kinderen zelfs kunnen gaan onderpresteren. Het onderwijs van Interteach is bij uitstek geschikt voor kinderen met hoogbegaafdheid op verschillende niveaus. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

X