0
Nieuws

Het passend plaatsen van kinderen op een middelbare school moet beter volgens de minister van onderwijs. Hij komt met een wetsvoorstel om duidelijker in kaart te brengen welk niveau een kind aan kan. Het advies van de leerkracht en de resultaten van de eindtoets kunnen namelijk heel verschillend uitpakken.

Minister Slob pleit ervoor dat de eindtoets voortaan kort na het schooladvies moet worden gemaakt. Dit om duidelijker naar voren te laten komen welk niveau een leerling aan kan. Er zijn ook Kamerleden die pleiten voor een wetswijziging om de eindtoets zwaarder te laten meetellen in de uiteindelijke niveaubepaling, om onderschatting van de leerkracht te voorkomen.

In de Tweede Kamer is steun voor het idee, maar zijn ook veel uiteenlopende meningen aanwezig. Hierdoor is het wetsvoorstel die het centrale aanmeldmoment moet regelen uitgesteld tot na de zomer. Vorig jaar kon door de crisis geen eindtoets gemaakt worden en kregen leerlingen alleen een schooladvies.

Bron: AD

Bij Interteach staat het niveau van de leerling nooit in steen geschreven. De leerlingen volgen ieder vak op hun eigen tempo en niveau en per vak kan het niveau aangepast worden. Wekelijks kan de onderwijsbehoefte van de leerling bijgesteld worden en dit is wat ons betreft écht passend onderwijs!

X