Document-herkenning

Leer snel valse documenten, paspoorten en rijbewijzen herkennen! Met de 1-daagse cursus documentherkenning leert u valse documenten, identiteitsbewijzen zoals paspoorten en rijbewijzen makkelijk en snel te herkennen. Steeds vaker worden opsporingsinstanties geconfronteerd met diverse valse en vervalste documenten. Stichting Edunova heeft een training van 2 dagdelen ontwikkeld met als doelstelling: Het beoordelen van documenten op echtheid, het herkennen van falsificaten en het omgaan met valse documenten.

Leer snel valse documenten, paspoorten en rijbewijzen herkennen!
Met de 1-daagse cursus documentherkenning leert u valse documenten, identiteitsbewijzen zoals paspoorten en rijbewijzen makkelijk en snel te herkennen. Steeds vaker worden opsporingsinstanties geconfronteerd met diverse valse en vervalste documenten. Stichting Edunova heeft een training van 2 dagdelen ontwikkeld met als doelstelling: Het beoordelen van documenten op echtheid, het herkennen van falsificaten en het omgaan met valse documenten.
 Deze cursus is een onderdeel voor de NEN 4400-normering.

De cursus documentherkenning behandelt de volgende onderwerpen:

 • Principes van beveiliging
 • Inzicht in veiligheidskenmerken
 • Profiling
 • Inzicht vervalsingstechnieken (alsmede scan-, druk- en kopieertechnieken)

Daarnaast zal worden ingegaan op:

 • Valse en vervalste documenten, valse paspoorten en rijbewijzen
 • Onterecht afgeven documenten
 • Documenten verkregen middels frauduleuze handelingen
 • Technieken als hulpmiddel
 • Herkennen c.q. onderkennen van het fenomeen ‘Look-a-like'( aanreiken van vergelijkingsmogelijkheden betrekking hebbende op → foto → foto en foto → persoon herkenningen)

De lesstof wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden ondersteund met de volgende oefenmaterialen:

 • (blanco) originele, valse en vervalste Nederlandse identiteitsbewijzen en vreemdelingendocumenten
 • (blanco) originele, valse en vervalste internationale reisdocumenten en rijbewijzen

Algemeen
Interteach hanteert de meest recente wetgeving en maakt voor deze opleiding gebruik van 2 docenten die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn en daarnaast ruime ervaring hebben in het lesgeven aan diverse politiekorpsen, KMAR, douane, diverse ministeries en gemeenten.

Tijdens de cursusdag is er een plenair gedeelte en wordt de groep tevens in tweeën gedeeld om alle cursisten zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen om praktijkoefeningen te doen. De cursisten krijgen hand-outs en een A3 ‘placemat’ die hen in de praktijk behulpzaam zijn bij het toepassen van de geleerde lesstof.


Interesse? Schrijf je direct hier in »

 

Studieduur

1 dag

 

Vooropleiding

N.V.T.

 

Diploma

Certificaat

 

Kosten

Kosten digitaal: €125.00
Kosten op locatie: €175.00

* Prijzen zijn exclusief examen