Invaldocenten van Interteach op uw school

Lerarentekort op uw school? Interteach online onderwijs

 

Wellicht heeft u er als leidinggevende op uw school ook (te) regelmatig last van: de vacature voor die ene vaste docent of leerkracht die al tijden afwezig is, wordt maar niet ingevuld. Door een gebrek aan direct inzetbare invallers of doordat wetgeving het inhuren van een nieuwe kracht onmogelijk maakt. U ziet zichzelf genoodzaakt een keuze te maken tussen twee zeer onwenselijke opties: de leerlingen verdelen over andere klassen of ze naar huis sturen. Interteach kan dit probleem voor u oplossen door u direct of op korte termijn via een online verbinding van flexibel in te zetten invaldocenten te voorzien.

Eigen videoportaal van Interteach
Begin dit jaar activeerde Interteach haar eigen online HD-videoportaal. Dit videoportaal omvat een volledig ingericht digitaal klaslokaal - inclusief whiteboard - voorzien van alle leermiddelen en -methoden die in Nederland gebruikt worden. Aangezien alleen een internetverbinding nodig is om contact te maken, kan vanaf elke plek onderwijs gevolgd en aangeboden worden. Zo kan een leerkracht in Groningen via de digitale snelweg ad hoc worden ‘ingevlogen’ om in Amsterdam of Rotterdam een zieke collega te vervangen.

Interteach zorgt voor laptops, touchpads en headsets, zodat leerlingen elk op hun eigen laptop werken. Door de headset zijn ze volledig afgesloten van geluid van buitenaf, waardoor het leerrendement vaak hoger is dan wanneer ze les zouden krijgen van een fysiek aanwezige docent.

Gevarieerd + persoonlijk onderwijs = groter leerrendement
Hoe effectief deze manier van online lesgeven ook is, aandacht van leerlingen is natuurlijk nooit oneindig. Daarom wordt na (maximaal) een uur geruild van groep leerlingen, waardoor de les voor iedereen gevarieerd blijft. Hoe gevarieerder en persoonlijker een les, des te leuker leerlingen het vinden = nóg meer leerrendement.

Toch is een kanttekening op z’n plaats: natuurlijk is deze onderwijsvorm niet ideaal, integendeel. Wat het wél is, is een gevarieerde manier van lesgeven die in de praktijk heel positief en effectief uitpakt. Zeker voor leerlingen die gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf en/of meer persoonlijke aandacht nodig hebben. En niet te vergeten een zeer constructieve oplossing voor een acuut en vervelend probleem!

 

Meer weten?

 

Referenties:

  • Mw. A. Sanders, Best Onderwijs 
  • Dhr. W. de Jong, voormalig directeur/bestuurder Mytylschool Gabriël en Atlent KinderExpertiseCentrum

 

Ook invaldocenten op uw school inzetten?

Aanmelden demo op uw school

Informatie aanvragen

 

 
 

Waarom Interteach?

 
 
  • Onderwijs zó aangeboden aan uw kind, waardoor het leerrendement het hoogst is.
  • Persoonsgericht onderwijs.
  • Lessen worden altijd verzorgd door zeer ervaren leerkrachten en (vak)docenten.
  • Uitgebreid curriculum(programma) incl. Engels en Spaans.
  • Kleine groepen, waardoor veel persoonlijke aandacht voor uw kind.
  • Basisonderwijs - Vanaf € 15,- per dag
  • Voortgezet onderwijs - Vanaf € 20,77 per dag